Over Brommobielen

Een brommobiel is tegenwoordig nauwelijks nog van een ‘echte’ auto te onderscheiden. Ze zitten technisch op hetzelfde niveau en bieden van binnen hetzelfde comfort. Een zichtbaar verschil is natuurlijk dat de auto iets compacter is. Het mooie echter is dat veel gebruikers dat juist als een voordeel ervaren. Met name mensen die de auto in de stad gebruiken. Het maakt de auto een stuk wendbaarder en gemakkelijker in het gebruik.

Begrensd op 45 kilometer per uur

Het belangrijkste verschil tussen een reguliere auto en een brommobiel is de snelheid: een brommobiel is begrensd op 45 kilometer per uur. Dat betekent dat je met een brommobiel wel op de openbare weg, maar niet op de autoweg en snelweg mag rijden. Daar staat tegenover dat je geen autorijbewijs nodig hebt om in een brommobiel te mogen rijden. Een AM-rijbewijs (ook wel brommerrijbewijs geheten) volstaat.

Heeft u vragen over het rijden in een brommobiel?

Steeds meer mensen stappen over van een reguliere auto op een brommobiel. Dat doen ze om heel verschillende redenen, maar vaak niet zonder zich vooraf goed te laten informeren over wat het nu inhoudt om in een brommobiel te gaan rijden. Met bijna 20 jaar ervaring in brommobielen beantwoorden wij graag al uw vragen. Bel even. Of beter nog: bezoek onze showroom.

Wist u dat?

Als u al een B-rijbewijs (Auto) of A-rijbewijs (Motor) rijbewijs heeft, dan kunt u dat omruilen tegen een AM-rijbewijs. Dat doet u bij uw eigen gemeente. U hoeft dan geen examen af te leggen.

Officieel dealer van Ligier en Microcar

Twee toonaangevende merken

De kracht voor ons als dealer is dat wij met Microcar en Ligier twee toonaangevende merken hebben die van hetzelfde ‘huis’ komen, die in kwaliteit en betrouwbaarheid nauwelijks voor elkaar onderdoen, maar die wel ieder een eigen doelgroep aanspreken. Daarbij zit Ligier in het hogere segment en Microcar in het middensegment.

Wat betekent dat voor u?

Dat u bij Autobedrijf Van der Venne gegarandeerd slaagt als u op zoek bent naar een brommobiel. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe of gebruikte. Waarbij we u in het gebruikte segment zelfs ook andere merken aan kunnen bieden.

Het merk Ligier bestaat intussen zo’n 20 jaar. Het Franse merk heeft vanaf het begin een voortrekkersrol vervuld in dit segment auto’s; juist door zich exclusief op dit segment auto’s toe te leggen. Veel innovaties, zowel in techniek als vormgeving, zijn aan de Franse fabrikant toe te schrijven en werden gretig door andere merken overgenomen.

Met dank aan Ligier

Kortom: het is met name Ligier geweest die er voor heeft gezorgd dat de markt van brommobielen aan een enorme opmars is begonnen. Ook in Nederland, waar Ligier samen met Microcar een van de best verkocht merken zijn. Als Autobedrijf Van der Venne waren wij een van de eerste autogarages die het merk in Nederland presenteerde. Daar waren we trots op. Dat zijn we nog steeds.

Wilt u meer weten over Ligier, kijk dan op de website.

Microcar bestaat als merk zelfs al tien jaar langer dan Ligier. Dat laatste merk ontwikkelde zich echter zo snel, op alle fronten, dat het op een gegeven moment het merk Microcar in het vizier kreeg, heeft overgenomen en volledig in de groep heeft geïntegreerd.

Eigen identiteit

Intussen hebben Microcar en Ligier ieder nog altijd hun eigen identiteit, maar wel degelijk ook overeenkomsten: zo hebben ze dezelfde krachtige, duurzame motor en is ook het onderstel nagenoeg gelijk. De verschillen zitten hem met name in de uitvoering, waarbij Ligier over het algemeen iets luxer en exclusiever is.

Wilt u meer weten over Microcar, kijk dan op de website.